News

Clockwork Architecture + Design

Clockwork in Affordable Housing News

Jenny Christenson - Tuesday, May 10, 2016

Smart and Beautiful: The Clockwork Home hits the market, proving that great design can be affordable.

Read all about it in the Spring 2016 issue of Affordable Housing News.


See full issue: 




Case Closed - Good Design Will Positively Impact Your Business

Santina Cessor - Thursday, September 10, 2015
The proof is in the pudding, in fact good design will positively impact your business - here is the proof. We are thrilled to see our law firm clients enhancing their brands and experiencing direct business results. 



 

10 for 10

Santina Cessor - Friday, January 30, 2015

When we sat down at the kitchen table 10 years ago to start this adventure, we never imagined we'd be surrounded by such a diversely talented group of people.


To celebrate 10 stellar years we are paying it forward in 10 big ways. Join us as we support several local non-for-profits, making an impact in Kansas City.


You can follow our #10FOR10 campaign through social media; navigate our progress so far by clicking on the interactive photo below; get involved by visiting our non-for-profit websites, or, reach out to us directly. 



Intouch Solutions - Kansas City Headquarters

Santina Cessor - Monday, November 10, 2014

Another Happy Customer...

“The previous office was very spread out,” explains Chris Jimenez, architectural project manager. “The company had to grow around it, and it lacked the feeling of a branded space. That’s why we put our main focus on collaboration.”


Pump Up the Volume 1NE

Santina Cessor - Monday, August 04, 2014
Located in Westport, Volume 1NE is a perfect fit for the surrounding fashionable boutiques and local eateries. The store owner, Justin Ji, came to the drawing board full of inspiration and an eye for quality design, details, and functionality.   

Volume 1NE is about more than retail. Justin and his team love what they do and are inspired by their products. The only way to succeed in this space was to join Volume 1NE in their passion for the finer things. Clockwork studied countless diagrams in clothing construction to reincarnate those characteristics into the Volume 1NE pilot store. Some materials are continuous throughout, like the sole of a shoe, yet bands of wall construction and thin metal railing profiles harken to the stitching and supports integrated into every clothing item. Floor penetrations connect both floors of the space similar to voids and opening in clothes. 

To capture the owner’s passion for quality craftsmanship, we spent our time in the details of custom, well designed solutions throughout the space. Simplistic in design, the space features a hand charred cedar walls, oversized and wood clad pivot door, metal racks that span between pilasters, and movable racks to allow sales floor adjustments. The cash wrap is steel cased and armourcoat plastered with a glass presentation case. The Volume 1NE branding wall was CNC routed, tiled, and lit with LED strips. Connectivity is maintained between levels by a custom open stairwell featuring tempered glass guard panels and locally fabricated raw steel rails.

We designed the space to be ever evolving. The store concept and displays were planned based on analytics and sales strategies for future growth from a shoe store, to an overall clothing store. In its local surroundings, it provides an eccentric and modern push that Westport visitor’s value and desire.


Seyferth Blumenthal Harris

Jenny Christenson - Thursday, June 05, 2014

interior renovation in an existing office space...

Our relationship with Seyferth Blumenthal Harris (SBH) extends back 8 years to when we completed their previous office in a historically renovated structure.  The firm had grown significantly over the years and the design of the space remained of critical importance to the leadership team.

The challenge of the new space was to design a collaborative, efficient and attractive space that maximized their stellar views while holding true to the historical features of the building and provide a professional but slightly less formal layout.

The SBH leadership team sought an entry space that would instantly induce a state of calmness for their client’s upon arrival. To successfully achieve their vision, we were able to take full advantage of our diverse portfolio and draw inspiration from our hospitality projects across the globe.  The open collaborative space allows attorneys and support staff to come together and share ideas without having to reserve formal conference spaces. All of the finishes in the space were chosen to emphasize the firm’s culture, one of confidence but without pretense.

Acting as a trusted advisor, our team negotiated on behalf of SBH to ensure they received the highest quality possible at the lowest achievable cost. A simple exposed concrete floor and exposed ceilings through much of the circulation space allowed construction dollars to be spent where they could achieve the biggest impact.

“…we were able to take full advantage of our diverse portfolio and draw inspiration from our hospitality projects across the globe…”