SEE WHAT WE'VE BEEN UP TO

Pump Up the Volume 1NE

August 4, 2014

Located in Westport, Volume 1NE is a perfect fit for the surrounding fashionable boutiques and local eateries. The store owner, Justin Ji, came to the drawing board full of inspiration and an eye for quality design, details, and functionality.

 

Volume 1NE is about more than retail. Justin and his team love what they do and are inspired by their products. The only way to succeed in this space was to join Volume 1NE in their passion for the finer things. Clockwork studied countless diagrams in clothing construction to reincarnate those characteristics into the Volume 1NE pilot store. Some materials are continuous throughout, like the sole of a shoe, yet bands of wall construction and thin metal railing profiles harken to the stitching and supports integrated into every clothing item. Floor penetrations connect both floors of the space similar to voids and openings in clothes.

 

To capture the owner's passion for quality craftsmanship, we spent our time in the details of custom, well-designed solutions throughout the space. Simplistic in design, the space features a hand-charred cedar wall, oversized and wood-clad pivot door, metal racks that span between pilasters, and moveable racks to allow sales floor adjustments. The cash wrap is steel cased and armourcoat plastered with a glass presentation case. The Volume 1NE branding wall was CNC routed, tiled, and lit with LED strips. Connectivity is maintained between levels by a custom open stairwell featuring tempered glass guard panels and locally-fabricated raw steel rails.

 

We designed the space to be ever-evolving. The store concept and displays were planned based on analytics and sales strategies for future growth from a shoe store to an overall clothing store. In its local surroundings, it provides an eccentric and modern push that Westport visitors value and desire.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

October 15, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Clockwork integrates the emotional connection between brands and the physical spaces in which they are manifested.