Scuola Vita Nuova

The Scuola Vita Nuova school board decided to address their scholastic needs with a complete renovation of the 5,000 square-foot 1960's-era split-level brick residence. Materials and finishes were selected to be durable, encourage interaction, and reflect the Mid-century modern design aesthetic. Additionally, improvements to the exterior helped to reinforce the indoor-outdoor connection and create educational opportunities. The existing garage door was replaced with new storefront glazing, windows were expanded vertically within their existing openings, and large expanses of brick were removed on the rear façade to allow increased glazing and afford more natural daylight. What was once a dated residence full of small, dark rooms, has been resurrected into an open and stylish home for collaboration, creativity, and learning for many years to come.

scuola-vita-neova_02.jpg
scuola-vita-neova_03.jpg
scuola-vita-neova_04.jpg
scuola-vita-neova_05.jpg
scuola-vita-neova_06.jpg
scuola-vita-neova_07.jpg
scuola-vita-neova_08.jpg

Clockwork integrates the emotional connection between brands and the physical spaces in which they are manifested.